Over ons

Help mee nieuw bosrijk gebied te creëren!

Stichting Woudwerk heeft de ambitie om ongebruikte stukken grond productief te maken, door in heel Nederland de aanplant van kleine bossen daarop te stimuleren en te faciliteren. Dat gaat Woudwerk realiseren door de eigenaren van land in Nederland in contact te brengen met partijen die staan te springen om bebossingsprojecten te financieren ten behoeve van hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Wie zitten er achter de Stichting?

Leon van der Pijl

Penningmeester

Karlijn Arts

Algemeen bestuurslid

Joris Peereboom

Secretaris

Sietse de Kok

Algemeen bestuurslid

Ynte Bakhuizen

Voorzitter

Wij, Leon, Karlijn, Joris, Sietse en Ynte, zijn Woudwerk gestart vanuit een gevoel van urgentie. We zien Nederland veranderen. Hitterecords volgen elkaar in rap tempo op; de biodiversiteit staat steeds verder onder druk; datacenters en distributiecentra worden als blokkendozen in het landschap neergezet; en de combinatie van woningbouw, industrie en intensieve landbouw leveren vaak eentonige stukken land op. De natuur in al haar diversiteit lijkt te vaak aan het kortste eind te trekken.

Na een rondgang bij verschillende partijen kwamen we erachter dat er weliswaar interesse en geld is voor nieuwe natuur en bos, maar dat grond erg schaars is in Nederland. Daardoor hapert de nieuwe aanleg van bos, of worden projecten al snel naar het buitenland verplaatst. Vanuit dat gegeven ontstond Woudwerk: het in contact brengen van mensen en bedrijven in Nederland die grond (over) hebben, om aldus meer groen in Nederland te realiseren.

Kernfeiten Woudwerk

Stichting Woudwerk wil samen met enkele sterke partners in Nederland nu nog onbenutte grond ontsluiten voor boom en bosrijk gebied, door het contact tussen grondbezitters en financiers te faciliteren en het proces van aanplant tot volgroeid (klein) bos te begeleiden. 

  • Woudwerk is een stichting
  • Zonder winstoogmerk
  • Bestuurders krijgen enkel onkostenvergoeding
  • Inheemse bomen op Nederlandse grond
  • Streven naar geen eigen inleg